Beste spelers en sympathisanten ,

 

35 jaar EZL, op 29 april 2018  vierden we tijdens de jaarlijkse bekeruitreiking, in aanwezigheid van onze burgemeester Koen Metsu en schepen van sport Koen Michiels, het 35 jarig bestaan van onze Liga.

 

Onze burgemeester heeft zelf enkele jaren in onze Liga gespeeld bij de ploeg MSP en is ons dan ook meer dan genegen.

 

Voor de sporthal zelfs bestond, waren er al enkele Edegemse ploegjes die regelmatig eens een vriendenwedstrijd speelden, maar met de komst van Den Willecom kregen die al gauw een vast onderdak op zondagavond.

 

Voor vele mensen onbegrijpelijk, dat men op een zondagavond nog gaat sporten, maar voor onze spelers is het gewoon een leuke aktieve afsluiter van het weekend.

 

De Liga stond vele jaren onder het toezicht van de gemeentelijke uitbating van de sporthal zelf, maar tien jaar gelden, heeft het toen "niet officiële bestuur" besloten om van de E.Z.L. een officiële V.Z.W. te maken en in 2006 was de V.Z.W. Edegemse Zaalvoetbal Liga een feit.

 

Zelf heb ik bijna 30 jaar in onze liga gespeeld en heb vele ploegen zien komen en gaan. Te veel anekdoten om op te noemen hebben zich de voorbije 30 jaar voorgedaan.

 

Zo was er ooit een ploeg "de Celtics", waar het aantal jaren voorwaardelijk, dat die spelers hadden, recht evenredig was met het aantal anciënnititeit van de toenmalige rijkswachters bij de Toyotaboys.

 

Op het veld brave kerels, vooral omdat ze zo sterk waren. De topscoorder was hun keeper, die menige verdedigers vanop de middenlijn pijn heeft gedaan, wanneer ze zijn loeiharde doeltrappen probeerden te stoppen.

 

Fairplay is trouwens altijd een topprioriteit geweest binnen onze Liga. We komen allen spelen voor 't plezier en geweld is hier dan ook volledig uit den boze.

 

We hebben besloten om hard op te treden tegen alle vormen van geweld, maar als beloning dan ook de geldprijzen voor de fairplay op te trekken.

 

 

Namens het voltallige bestuur wensen we jullie allen dan ook een geweldig seizoen ,met veel plezier en geen kwetsuren.

 

 

met sportieve groeten

 

Marc De Vucht

Voorzitter E.Z.L.

© Edegemse Zaalvoetballiga vzw